جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقالات

تفاوت های فیوز و کلید

تفاوت های فیوز و کلید

 تفاوت های فیوز و کلید

تجهیزات حفاظت مدار مانند فیوزها و MCB ها برای محافظت از هرگونه تجهیزات در برابر آسیب های ناشی از اتصال کوتاه یا اضافه جریان استفاده می شود. استفاده از این دستگاه ها احتمال بروز عیب را کاهش نمی دهد. اما می تواند به ما در جلوگیری از عواقب نامطلوب خطاهای الکتریکی کمک کند. این مقاله در مورد تفاوت فیوز و MCB و مزایای هر یک از آن ها نسبت به دیگری است.

مدارهای الکتریکی در برابر انواع مختلف خطاها آسیب پذیر هستند. MCB ها و فیوزها هر دو یک کار را انجام می دهند: جریان مدار و ورودی تجهیزات را قطع می کنند و مدار را از خطرات الکتریکی محافظت می کنند. اما اصل عملکرد و قابلیت های آن ها متفاوت است. فیوز یک وسیله الکتریکی است که هر زمان که جریان از مقدار از پیش تعریف شده بیشتر شود، خود تخریب می شود و جریان را در مدار متوقف می کند. MCB ها یک وسیله حفاظت مدار قابل استفاده مجدد هستند که در صورت بروز خطا، آن ها نیز جریان را در مدار متوقف می کنند. آن ها در طول اتصال کوتاه، اضافه بار یا در هنگام خطاهای زمین، از بین نمی روند.

فیوز بر اساس خاصیت حرارتی مواد رسانای جریان الکتریکی کار می کند. از یک سیم فلزی یا ماده رسانا تشکیل شده است که می تواند جریان از پیش تعریف شده ای را از آن عبور دهد. هر گاه جریان بیش از حد از فیوز عبور کند، مواد رسانای داخل آن ذوب می شود و در نتیجه جریان جریان از طریق آن قطع می شود.

 MCB مخفف Miniature Circuit Breaker است. این یک دستگاه الکترومکانیکی است که بر اساس خواص الکترومغناطیسی و همچنین حرارتی جریان الکتریکی کار می کند. یک مکانیسم الکترومغناطیسی موجود در داخل MCB به آن کمک می کند تا جریان را در طول اتصال کوتاه فورا قطع کند و دو نوار فلزی از جنس متفاوت موجود در به آن کمک می کند تا جریان را در هنگام اضافه بار قطع کند.

فیوزها سریعتر از کلیدهای مدار مینیاتوری عمل می کنند. زمان کارفیوز در طول اتصال کوتاه 2 میلی ثانیه است در حالی که این عمل در کلیدهای مینیاتوری حدود 20 میلی ثانیه به طول می انجامد. فیوزها از سیم فلزی معمولاً از قلع ، نقره، مس، آلومینیوم و غیره تشکیل شده‌اند که در صورت بروز خطا ذوب می‌شوند. کلیدهای مدار مینیاتوری شامل یک هسته الکترومغناطیسی با آرایش پیستونی برای حفاظت از اتصال کوتاه دو نوار فلزی برای محافظت در برابر اضافه بار است. همه انواع فیوزها پس از قطع مدار غیر قابل استفاده می شود. در صورتی که MCB ها را می توان پس از حرکت بازنشانی و استفاده مجدد کرد. MCB ها همچنین می توانند مانند یک سوئیچ برای قطع منبع تغذیه جریان عمل کنند.

هم فیوز و هم MCB می توانند از اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت کنند. فیوزها سریعتر از MCB عمل می کنند. طیف گسترده ای از فیوزها با درجه بندی های مختلف ولتاژ و جریان در بازار موجود است و می توان آن ها را برای حفاظت تقریباً همه تجهیزات، از مدارهای الکترونیکی کوچک گرفته تا موتورهای الکتریکی سنگین استفاده کرد. اما MCB ها وسایل حفاظت مدار ولتاژ پایین هستند. اینها برای حفاظت از مدارهای روشنایی، کاربردهای مسکونی و کاربردهای صنعتی با جریان اتصال کوتاه بیش از 15 کیلو آمپر استفاده می شود. به طور کلی، فیوزها نسبت به کلیدهای مدار مینیاتوری مقرون به صرفه تر هستند.

 

 

بررسی تفاوت فیوز، کلید مینیاتوری و کلید اتوماتیک

فیوز، کلید مینیاتوری و کلید اتوماتیک را می توان از جنبه های زیر مورد بررسی قرار داد:

1. عملکرد:

– فیوزها برای حفاظت از مدارها در برابر جریان های بیش از حد استفاده می شوند. زمانی که جریان برق از حد مجازی که فیوز تحمل می کند بیشتر شود، سیم داخل فیوز ذوب می شود و مدار قطع می شود.

– کلیدهای مینیاتوری برای کنترل جریان برق در مدارهای الکترونیکی استفاده می شوند. با جابجا کردن کلید، جریان برق قطع یا وصل می شود.

– کلیدهای اتوماتیک به صورت خودکار عمل می کنند و بدون نیاز به دخالت دستی فعال می شوند. آن ها با تشخیص شرایط خاص، مانند حرکت، حرارت و فشار، عملکرد کلید را تحت تأثیر قرار می دهند.

تفاوت فیوز، کلید مینیاتوری و کلید اتوماتیک از نظر عملکرد بسیار مهم است و نباید نسبت به آن بی تفاوت بود‌.

2.استفاده:

– فیوزها عمدتاً در مدارهای برق خانگی، خودروها، صنعتی و سیستم های الکترونیکی استفاده می شوند.

– کلیدهای مینیاتوری در دستگاه های الکترونیکی کوچک و قابل حمل، مانند تلفن همراه، رایانه های شخصی، تلویزیون ها و دستگاه های صوتی و تصویری کاربرد دارند.

– کلیدهای اتوماتیک در صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو، صنعت نفت و پتروشیمی، نیروگاه ها و سیستم های کنترل و اتوماسیون صنعتی استفاده می شوند.

3.طراحی:

– فیوزها شکل ظاهری شان شبیه یک لوله کوچک است، که داخل آن یک سیم ریز و رسانا قرار دارد.

– کلیدهای مینیاتوری به طور کلی دارای طراحی کوچک و جمع و جور هستند و از موادی مانند پلاستیک و فلز ساخته می شوند.

– کلیدهای اتوماتیک دارای سنسورها و تراشه های الکترونیکی هستند، که با تشخیص شرایط خاص، عملکرد کلید را تغییر می دهند.

آیتم های بالا ما را برای رسیدن به درک کاملی نسبت به تفاوت فیوز، کلید مینیاتوری و کلید اتوماتیک یاری می دهند.

به طور خلاصه، فیوزها برای حفاظت از مدارها در برابر جریان های بیش از حد، کلیدهای مینیاتوری برای کنترل جریان برق و کلیدهای اتوماتیک برای عملکرد خودکار مورد استفاده قرار می گیرند. هرکدام از این قطعات الکتریکی در تاسیسات و صنایع مختلف استفاده می شوند و دارای طراحی و عملکرد خاص خود هستند.

شبکه های اجتماعی

خبرنامه

برای دریافت اطلاعات به روز، اخبار، بینش یا تبلیغات در خبرنامه ما ثبت نام کنید.

مقالات اخیر

keshvarikhah

دیدگاهتان را بنویسید