جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقالات

انواع بلوک های ترمینال

انواع بلوک های ترمینال

بلوک های ترمینال نسخه پیشرفته تری از لحیم کاری یا نوار چسب هستند که راه مناسبی برای اتصال و قطع سیم ها ارائه می دهند.

راه های زیادی برای طبقه بندی بلوک های ترمینال وجود دارد. رایج ترین آن‌ها روش اتصال و روش ایمن سازی سیم است. با شناخت عملکرد آن‌ها، می توانید ازایمنی اتصالات اطمینان حاصل کنید، تعمیر و نگهداری و عیب یابی تابلو برق را آسان تر و مونتاژ آن را ساده کنید.

در هر بلوک ترمینال چه انتظاری باید داشت

بلوک های ترمینال در بسیاری از کاربردهای الکتریکی و الکترونیکی (مانند تابلوهای کنترل)، برای چیدمان منظم و شناسایی سریع ضروری هستند.

تمام بلوک های ترمینال دارای بدنه عایق هستند که یک یا چند شینه حامل جریان را در خود جای داده و پایه ای برای اتصال سیم  فراهم می‌کند. معمولاً جریان الکتریکی را که از طریق هادی مسی از منبع تغذیه منتقل می شود، دریافت می کنند.

متداول‌ترین روش نصب بلوک های ترمینال، ریل DIN است. با این روش سیم‌کشی ساده‌تر و فضای کمتری در پانل یا کابینت اشغال می‌شود.

انتخاب بلوک های ترمینال، بستگی به کاربرد آن‌ها دارد اینکه از آن‌ها برای توزیع برق، کنترل یا منظور دیگری در مونتاژ تابلو استفاده  می‌کنید.

انواع بلوک های ترمینال

انواع بلوک های ترمینال

  1. ترمینال های ریلی:

 ترمینال های پیچی قابل نصب روی ریل از پرمصرف ترین روش های اتصال هستند. در این روش سیم ها وارد ترمینال شده و با استفاده از پیچ محکم می شوند. این ترمینال ها معمولاً در سیم کشی های خانگی ، تجاری و صنعتی استفاده می شود. سفت کردن بیش از حد پیچ در حین اتصال به آن آسیب می‌رساند و ممکن است باعث اتصال نامطمئن و خطرناک شود.

  1. بلوک های ترمینال فشاری:

بلوک های ترمینال فشاری مناسب

شفت های فنری کوچک در بلوک های ترمینال Push-fit به کابل اجازه می دهد تا از یک جهت وارد بلوک ترمینال شده و بدون اجازه خروج آن را در جای خود نگه دارد. این فناوری به فنری بستگی دارد که نیروی کافی برای نگه داشتن سیم در تماس با بدنه رسانا داشته باشد.

 نقطه ضعف این ترمینال ها این است که قابل استفاده مجدد نیستند و شفت جداکننده ندارند. این امر تعمیر کار را به یک کار دشوار تبدیل می کند و گاهی اوقات کل ترمینال نیاز به تعویض دارد.

  1. بلوک های ترمینال ارت

این بلوک ها اغلب شبیه یک ترمینال ریلی هستند و تفاوت آن‌ها در این است که یک اتصال فلزی درانتهای آن به پنل یا ریل DIN که بلوک روی آن نصب شده است متصل می شود.

  1. ترمینال های فیوزخور

این‌ ترمینال ها مشابه ترمینال های ریلی هستند با این تفاوت که اتصال فلزی داخل آن با فیوز جایگزین شده است. بنابراین، جریان ورودی سیم ها ازیک فیوز عبور کرده که محافظت بیشتری از مدار می‌کند.

  1. ترمینال های توزیع برق

از این ترمینال ها در توزیع نیروی برق داخل تابلو استفاده می شود. ترمینال توزیع برق یک راه حل  مطمئن، آسان، مقرون به صرفه و ایمن برای توزیع برق از یک منبع ورودی به چندین خروجی است. یک سیم بزرگ به ترمینال ورودی بلوک وصل شده و جریان را به چندین ترمینال خروجی ارائه می دهد. به این ترتیب، سیم ها به طور منظم در یک صفحه کنترل چیده می شوند و ظاهری مرتب، تمیز و حرفه ای به آن می دهند.

انواع اتصال سیم و هادی به ورودی ترمینال  

ترمینال پیچی: سیم گیر و پیچ رایج ترین نوع روش اتصال در ترمینال ها هستند. سیم یا هادی به سادگی با سفت کردن پیچ بر روی صفحه سیم گیر داخل آن فشار داده شده و یک ارتباط نسبتا کاملی را ایجاد می‌کند. ترمینال های پیچی طیف گسترده ای از اندازه های سیم یا هادی را در خود جای می دهند.

سیم گیر فنری: در برخی ترمینال ها از فشار فنر برای نگه داشتن سیم گیر استفاده می کنند. گیره های فنری جایگزین جدیدتری برای سیم گیرهای پیچی هستند و عموماً برای سیم های نازک تر استفاده می شوند.

ترمینال فشاری: ترمینال های فشاری این امکان را می دهند که یک سیم را به سادگی با قرار دادن داخل آن وصل کنید. بیشتر پایانه های فشاری نیاز به استفاده از فرول دارند. یک فرول انتهای سیم / هادی را تقویت می کند. با این حال، برخی ترمینال های فشاری اجازه می دهند که یک هادی مفتولی را مستقیماً یا یک هادی رشته ای را با استفاده از یک پیچ گوشتی در آن  وارد و مدار را کامل کنید.

شرکت نیروسامان فعالیت خود را از سال 1369 آغاز نمود و در حال حاضر به عنوان یکی از تامین کنندگان خوش نام ملزومات برق صنعتی در ایران و خاورمیانه با برند تجاری NSC به فعالیت خود ادامه می‌دهد.برای آشنایی بیشتر با شرکت نیروسامان اینجا را کلیک کنید.

خبرنامه

برای دریافت اطلاعات به روز، اخبار، بینش یا تبلیغات در خبرنامه ما ثبت نام کنید.

مقالات اخیر

دیدگاهتان را بنویسید