جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقالات

Circuit Breaker چیست؟

Circuit Breaker چیست؟

قطع کننده مدار مانند پلیس راهنمایی و رانندگی برای برق است. این وسیله ای است که برای محافظت از مدارهای الکتریکی تجهیزات شما در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه طراحی شده است که منجر به آتش سوزی یا آسیب به لوازم شما نشود. درست مانند یک پلیس راهنمایی و رانندگی برای جلوگیری از تصادف، ماشین ها را متوقف می کند، یک مدارشکن، جریان برق را هنگامی که مشکلی در سیستم الکتریکی شما پیش می آید متوقف می کند .در دنیای برق، قطع کننده های مدار نقش حیاتی در ایمن نگه داشتن خانه ها، ادارات و صنایع ما دارند. آنها را به عنوان نگهبانان سیستم الکتریکی خود تصور کنید که برای جلوگیری از آسیب و خطرات آماده هستند تا وارد عمل شوند.

 

تفاوت بین کلیدهای مدار، فیوزها و قطع کننده ها

کلیدهای قطع مدار در مقابل فیوزها

کلیدهای مدار ممکن است از نظر عملکرد شبیه به اجزای الکتریکی دیگری به نام فیوز باشند، اما این دو متفاوت هستند. هر دو برای متوقف کردن جریان الکتریکی در هنگام بروز مشکل طراحی شده‌اند، اما یک تفاوت اساسی وجود دارد: یک کلید قطع کننده قابل استفاده مجدد است در حالی که یک فیوز فقط یک بار قابل استفاده است. فیوز یک استوانه شیشه ای یا سرامیکی با رشته ای نازک است که در صورت افزایش حرارت ناشی از اضافه جریان ذوب می شود. پس از سوختن فیلامنت، فیوز باید تعویض شود. از آنجایی که می توان از بریکرها مجددا استفاده کرد، بسیار رایج تر هستند. اما هنوز هم می توان فیوزها را درتابلوهای برق یا برخی وسایل الکتریکی به کار برد.

 

کلید مدار قطع Breaker  در برابر Disconnects  

کلیدهای مدار و قطع کننده ها در واقع می توانند به جای یکدیگر استفاده شوند، اما معمولاً هرکدام برای منظور خاصی به کاربرده میشود. disconnect کلیدی است که می توان از آن برای قطع جریان استفاده کرد و اغلب در بخش های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که breaker در سطح عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

انواع قطع کننده مدار

کلیدهای مدار دارای گونه های مختلفی هستند و هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده اند. در اینجا به رایج ترین انواع آنها می‌پردازیم:

  1. کلید های مینیاتوری (MCB): این کلید های حفاظتی رایج ترین نوع موجود در خانه ها هستند. آنها مدارهای الکتریکی شما را از اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت می کنند. MCB ها مجهز به دو مکانیسم قطع هستند: مکانیسم قطع حرارتی تاخیری برای محافظت در برابر اضافه بار و مکانیسم قطع مغناطیسی برای حفاظت از اتصال کوتاه.
  2.  کلید اتوماتیک (MCCB): که در تاسیسات صنعتی استفاده می شود، MCCB ها جریان های بالاتری را کنترل می کنند و محافظت قوی تری ارائه می دهند. هنگام انتخاب یک قطع کننده مدار، عواملی مانند مقدار جریان و شرایط قطع را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که نیازهای خاص شما را برآورده می کند.
  3.  قطع کننده های محافظ جان (RCCB): این کلیدها در برابر نشت الکتریکی محافظت می کنند و برای ایمنی در محیط های مرطوب مانند حمام و استخر بسیار مهم هستند.
  4.  قطع کننده کلید هوایی (ACB): معمولاً در تأسیسات و صنایع بزرگ استفاده می شود، ACBها می توانند جریان های بسیار بالا را تحمل کنند و ویژگی های حفاظتی پیشرفته ای را ارائه دهند. آنها بهترین انتخاب برای سوئیچینگ سنگین هستند و کنتاکت های آنها قابل تعویض هستند.

کلیدهای مدار سه عملکرد اصلی را به عهده دارند: حفاظت، سوئیچینگ و نظارت. مدار قطع به منظور “قطع” جریان الکتریسیته برای محافظت از افراد و تجهیزات، زمانی که جریان به دلیل اضافه بار، اتصال کوتاه یا سایر خطاهای الکتریکی به سطح ناامن می رسد، طراحی شده اند. انواع مختلف قطع کننده‌ها ممکن است شامل ویژگی‌های طراحی باشند که حفاظت از خطای زمین و/یا قوس الکتریکی را برای مصارف مسکونی، یا با عملکردهای اندازه‌گیری و هشدار، و کنترل روشن/خاموش از راه دور برای مصارف تجاری و صنعتی ارائه می‌دهند.NSC با گسترده ترین مجموعه قطع کننده ها یک راه حل اساسی برای تمام نیازهای قطع کننده مدار و تجهیزات شما است.

خبرنامه

برای دریافت اطلاعات به روز، اخبار، بینش یا تبلیغات در خبرنامه ما ثبت نام کنید.

مقالات اخیر

دیدگاهتان را بنویسید